Masaker povprečja

bizarlarge

“goba zla: Bizar (kaj je ta zadeva ki jo ima noj pritrjeno?)”

No, pa je le prišel dan, ko sem se odločil napisati post s tem naslovom. Mogoče ste to besedno zvezo že kje zasledili. Gre namreč za grafično-liričen projekt, ki sem ga naredil skupaj s Klemenom Globočnikom, piscem besedil. Projekt sestavljajo moji grafični designi in pa besedila izpod peresa Klemena. V ustvarjanju zbirke Masaker povprečja, je imela najmočnejšo besedo kar glasba, ki je na oba vplivala tako, da so nastale precej bizarne stvari. Prva otvoritev razstave je bila v sklopu Tedna Mladih, sledila je otvoritev v Stari Pošti v Kranju, nato se je preselila v štajerske konce. Trenutno pa si jo lahko ogledate v Kiberpipi v Ljubljani.

story

Promocija za razstavo v Kiberpipi, v reviji Story”

19_krogzla-copy1

“Krog Zla, stanja neprištevnosti…”


Več o samem masakru lahko izveste v temu PR tekstu.

Gre za slikovno pesniško zbirko v obliki grafičnih dizajnov. “Eksekutorja” povprečja sta Klemen Globočnik (avtor ideje in besedil) in Matic Zorman (avtor grafične podobe).

Razstava je odraz popolne svobode in bo verjetno všeč vsem ljubiteljem umetnosti, čeprav malček bolj vseeno tistim, ki si v domišljiji radi dajo duška. “Lahko ti je vse skupaj všeč ali ti pa pač ni. Ni vmesne poti. Če ne izvajaš masakra, ustvarjaš povprečje”, o všečnost dela pravi Matic.

Splošno o Masakru povprečja

Za Masaker povprečja bi lahko rekli, da je voščilo za lep dan in je “fuck off” … vse v istem trenutku. “Hotel sem močno besedo, ki pusti nek vtis. Odločil sem se za masaker, saj paše k temačnejši podobi, ki jo ima vsebina. Pozitivna pa je predvsem ideja, da sva z Maticom gradila na vsem, kar je bilo kakorkoli drugačno. Masaker povprečja ima torej temne oči s svetlim leskom, ki sporočajo: Ubijmo povprečnost!”, razloži bipolarnost ideje Klemen.

Podlaga za nastanek Masakra povprečja je glasba. Oba ustvarjalca sta namreč velika glasbena navdušenca. Klemen je našel navdih v Siddhartinem komadu Il a modras, na ustvarjanje Matica pa je najbolj vplivala glasba Johna Fruscianteja, kitarista Red Hot Chili Peppers.

“Zanimv del intervjuja na radiu Ljubljana”

Trenutno si lahko razstavo ogledate v Kiberpipi, v začetku Januarja pa sledi otvoritev v Ajdovščini.

Medijski feedback:

Žurnal24 (predstavitev in video intervju)

Val202 (predstavitev in radijski intervju)

Odmevi (otvoritev razstave v kiberpipi)

Radio Ljubljana (radijski intervju)

05_kaos-copy

“Kaos”

Advertisements

One comment

  1. Pingback: New spectacular Striptiz portrait; Klemen Globočnik « BORUT PETERLIN, a Slovenian photographer in a rabbit hole of photography

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: