Eagles of Death Metal

eod11

“Pevec Jesse Huges s svojim prepoznavnim izgledom, sončna očala in polizani lasje.”

Kalifornijski “garažni” bend, Eagles of Death Metal,ki so garažo zamenjali za velike odre že pred desetletjem, so v sredo nastopili v ljubljanski Cvetličarni. Koncert sicer ni bil presenečenje, saj je Jesse, pevec in kitarist, že ob prejšnjem obisku, leta 2007, na svoje brke prisegel na ponoven nastop.

eod2

“Dvoboj kitar ali le glasbeno predrkavanje?”

Za ritem tega “alternativno hard rokovskega benda” pa je tokrat poskrbel Joey Castillo, ki je sicer poznan kot bobnar skupine Queens of the stone age.

eod4

” Joey Castillo,  mislim da je on naredil vsaj polovico vzdušja na tem koncertu.”

Pevec Jesse Hughes, je kot mu je to v navadi na oder prišel z velikimi koraki, si popravil frizuro, nataknil sončna očala in skupaj z ostalimi člani poskrbel, da je bil sleherni obiskovalec deležen prerivanja pod odrom, ki sicer spada k tovrstnim koncertom. Ampak ni mi bilo pa jasno, zakaj organizatorji niso postavili ograje, in tako fotografom in snemalcem omogočili fotografiranja in snemanja brez, da bi moral uporabljati komolce, če hočeš da ostane oprema cela. No pozitivna stran tega pa je, da sem Jesseju med koncertom dal svojo trzalico, ki sem jo potegnil iz žepa. V zameno mi je prinesel svojo, z mojo pa je odigral pol komada in jo nato vrgel med publiko. Mislim da zato, ker je namenjena bolj funk ritmom in je bila res mehka :))

eod3

“Vsekakor mu komunikacija s publiko ni tuja, le kako bi bila, če prihajajo iz sončne Kalifornije.”

Med koncertom je komuniciral s poslušalci, se rokoval in nastopal čisto preprosto, brez posiljenega zvezdništva, kot ga poznamo pri podobnih domačih skupinah. Ob koncu koncerta, se mu je na odru pridružila še spremljevalka, s katero so se skupaj poslovili od ljubiteljev melodičnega rocka, ki se je razlegal po dvorani.

eod5

“Prava rockerska podoba”

V bližnji prihodnosti pa nekaj več iz domače scene,  snemanje Bizarne Lekarne in samostojna plošča glasbenega guruja Dejana Lapanje.

Advertisements

2 comments

  1. Nor koncert je biu jap:)pa super si jih ujeu!

  2. Mal mini fotke so, ampak zgledajo kul, sploh zadnja 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: