Gaza 4 – Peskovnik zlata

Občutek za dni, se mi je skorajda zbrisal v viharju vseh aktivnosti, ki so se dogajale v Gazi. V sredo smo se z našim res fleksibilnim fixerjem, Amjedom vsedli v avto, in odpeljali ruševinam nasproti. Namenjeni smo bili v območje mednarodnega in edinega letališča v Gazi, Gaza International Airport. Tako se je imenovalo, v svojem kratkem obratovanju od leta 1998 do decembra 2001, ko je bilo uničeno z bombandiranjem. Sedaj izgleda kot postapokaliptični peskovnik s peščicami zlata.Vsaj v očeh zbiralcev marmorja, železa in uporabnega kamenja, ki ga bližnji prebivalci nabirajo za nadaljno prodajo.

Dopoldne sem se osredotočil na to območje in obmejne prebivalce, povečini beduine, ki s svojo oslovsko ali konjsko vprego vlačijo vozove polne kamenja, iz ruševin letališča v Rafo. Dve manjši eksploziji sta odjeknili pod turobnimi in zloveščimi deževnimi oblaki in zdramili prebivalce Rafe v prvem dnevu leta 2011. Vajeni pa so tudi večjih, naj fotke povejo.

Advertisements

One comment

  1. Alma Č.

    …Matic….ce si slucajno se kej sliju otroke na letaliscu,mi prosim poslji slike…nevem,ce se spomnis Junusa…on je beduin in nam je razlagal,da dnevno poberajo “material” na letaliscu z druzino…drugac pa…pazita na sebe,heroja moja :))…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: