Cairo 1 – Vladarji kaosa

Only the stupid need things in order, genious rule the chaos!

Spet Kairo, kljub Arabski revoluciji, metanju granitnih kock po Egipčansko, sežiganju in norenju v prejšnjih mesecih, je situacija tukaj precej podobna kot ob mojem zadnjem obisku v decembru. Trenutno sem v sobi hotela Vienna, na omarici pločevinka Stella piva čaka na svoj konec, v naročju prenosnik iz katerega se na max. glasnosti sliši Testify, komad od Rage Against The Machine. Zraven mene pa v isti vlogi, jezdec apokalipse na brezuzdanem konju. V gatah. Erik Valenčič. Oba v čakanju na zadnji element v receptu za momente, ki jih lahko opraviči, le stavek “One who turns himself into a beast, becomes rid of a pain being a man (Kdor sebe spremeni v zver, se znebi bolečine biti človek) “. Čakava na Andrewa McConnella. Možakarja, ki bo, upam, v roku 2h ur, dal za rundo v baru Horija, saj je pobral kar dve prv mesti na World Press Photo letos.

Prvi korak, k vladavini kaosa.

En izmed mnogih, na poti v Gazo. Situacija je kljub podpisu premirja med Hamasom in Fatahom, precej nepredvidljiva. To strinjanje o premirju oz. ne-sovraštvu, lahko izpade kot rizla, v katero se zvije elemente za tretjo vstajo Palestincev. Intifado. Palestinci bodo popušili,  po mnenju enega izmed organizatorjev, ki podpira trditev da je “boljše dobra vojna, kot slab mir”.  Srečam se z njim mogoče še danes zvečer.

Še prej pa na cigaret, na balkon nad vedno kaotičnim Kairom, s skoraj polno luno nad mano, hrupom ulice pod menoj in zaradi pomanjkanja spanca že več dni zapored –  očmi, ki se vedno bolj za..zapira..zapirajo…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: