Gaza 2 – Let there be light

After a while, i finally managed to find a minute to update the blog.

So many interesting things are happening here right now,that there is no chance to write a blog when there are so many stories.

The taxi stopped infront of the door at house where we live right now. It was Noor. For one year now, after Israeli raid on Turkish flotilla happened, she’s one of the activists in Gaza, but calling her activist is just to boring.  It’s like calling one of the finest beers you can find in a pub, just a drink.  Noor, which by the way means “light” in Arabic, name that totally fits hers running around on streets- like some little fire spark. She’s taking a part in demonstrations and she has one of those hearts, which knows no borders. The open and the strongest ones.  But you never know, so she’s also carrying a knife. And M16 bullet in the purse, one that almost hit her at Nakba commemoration. We contacted for a meeting, and later went to Gaza city to have a shisha in a place enriched by the young, creative people. Erik and Mr. McConnell, were ofcourse riding with us,when we ran into some rappers just a table next to us… but this is already part of another story.

Končno, sem po dolgem času spet našel sekundo, da lahko obnovim blog.

Toliko zanimivih stvari se dogaja, da ni mogoče pisati bloga ob toliko zgodbah.

Taksi se je ustavil pred vrati hiše v kateri živimo trenutno. Bila je Noor. Po lanskem Izraelskem napadu na Turško humanitarno floto, je postala aktivistka. A poimenovati jo aktivistka, je podobno, kot bi najboljšemu piru, ki ga lahko najdeš v pubu, rekel le pijača. Noor, ki mimogrede v Arabščini pomeni “svetloba” – ime, ki ji kar pritiče, saj po ulicah Gaze, res leta kot ena iskrica. Aktivna je v dokaj nevarnih demonstracijah, v njej bije srce tiste vrste – brez meja. Odprto in močno. Ampak nikoli ne veš, zato v torbici nosi še butterfly nož in metek od M16, ki jo je skoraj zadel ob komemoraciji Nakbe. Srečala sva se, in odpravila v Gazo (Gaza city) na šišo, v nekakšnen lokal, obogaten z mladimi in kreativnimi ljudmi. Erik in gospod McConnell, sta seveda delala družbo zraven, lepi momenti so tu, da jih delimo. In naleteli smo na neke reperje pri sosednji mizi, ki so pa že nova, svoja zgodba zase…

Advertisements

One comment

  1. Respect mate, keep the good work!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: