Gaza 4 – Voice of the voiceless

 

At gas station in the southern part of Beit Hanoun, about 70, mostly youth, gathered to held a peaceful protest. One of the many that were suposed to take place on Sunday, June 5th. Commemoration of Naksa, the Israeli military occupation of the Palestinian land in 1967, which is now referred as West Bank, Gaza strip and Golan heights. Protesters gathered about 5 kilometers from the Israeli border, with a goal to reach Erez border crossing where they were about to symbolically confront the wall that seperates Palestinian refugees from returning to their homes. After few hundred meters, they were stopped by riot police set up by Hamas, which prevented protesters and activists to proceed to the border. Crowd was silenced and dispersed by Hamas police, due to Israeli threats of opening fire at all protesters if they reach the border.

Na bencinski črpalki, v južnem delu Beit Hanouna, se je zbralo okrog 70, večinoma mlajših protestnikov, v enem izmed mnogih protestov v Gazi, ki so potekali 5. Junija. Na dan obeležitve Nakse, Izraelskega vojaškega zajetja in okupacije Palestine, ki je sedaj razdeljena na Zahodni breg, Gazo in Golansko planoto. Protestniki so se zbrali približno 5 kilometrov od meje z Izraelom, z namenom, da prispejo na mejno točko Erez, kjer naj bi se simbolno soočili z zidom, ki palestinskim beguncem omejuje vrnitev v svoje domove v Izraelu. Po nekaj sto metrih, so protestnike ustavile varnostne sile Hamasa, in jim onemogočile nadaljnji prehod proti meji. Hamas je želel preprečiti kakršnekoli incidente, saj so Izraelske varnostne sile zagrozile z odpritm ognjem na vse protestnike, v primeru da dosežejo mejo.

Advertisements

2 comments

  1. Spremlam tvoj blog že kar nekaj časa, in vedno znova presenetiš. Fajn zgodbe delaš. Upam, da jim boš s tem lahko kaj pomagal. Tebi pa vso srečo.

  2. Mitja

    Zanimive zgodbe, sploh tista o Noor oziroma Let there be light poimenovani zgodbi 🙂

    Škoda da se take bedarije dogajajo po svetu x(

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: